Informasjon

Blood Command + support: LÜT

I 2017 spretter Blood Command tilbake til offentligheten med et album spekket med frekke og grandiose hits.

Etter to album, en rekke EPer og fire radiohits er Blood Command sultnere på suksess enn noen gang. Soundet har fremdeles det distinkte fingeravtrykket til produsent og låtskriver Yngve Andersen: Spist nok til at du blir utfordret, men bredt nok til at du får lyst til å slenge hendene i været og løpe ut i folkehavet. Siden forrige album har Andersen høstet stor annerkjennelse som suksessfull produsent, og står bak flere monster-hits. Men Blood Command er og blir hans hjertebarn.

Blood Commands tilbakekomst viser et band som aldri har hørt så bra ut som nå. Vokalist Karina Ljone er sintere og mer treffsikker en noen gang, ninjariffene smidigere og trommis Sigurd Hakaas setter ny standard innen actiontromming. Det hele leveres med nådeløse stikk av morderiske hooks. Høres dette rart ut? Det er fordi du ikke har hørt albumet ennå!

Blood Commands tredje album har fått tittelen Cult Drugs og slippes i april på Fysisk Format.

Bandets siste album Funeral Beach fra 2012 kan skilte med 5/5 i Kerrang (som også plasserte dem på nr. 8 i deres Year end liste), 9/10 i Rocksound, 5/6 i VG, Dagbladet, BA, BT, og P3, for å nevne noen. Metal Hammer UK ga bandet 9/10 og sa at bandet er noe av det beste de har hørt de siste årene. I 2010 var Blood Command med i NRKs Urørtfinale og Spellemann-nominert for debutalbumet Ghostclocks.

Blood Commant har spilt på de fleste store festivaler i Norge: Hove, Øya, Slottsfjell, Norwegian Rock, Sjona, for å nevne noen. De har også spilt på flere utenlandske festivaler, som Roskilde, Nova Rock i Østerrike hvor de delte scene med blant andre Iron Maiden, og The Great Escape i Brighton, hvor de vant ”Best Concert of the Year” i Artrocker Magazine.

Bandet har jevnlig lagt Europa for sine føtter og gjort support for bl.a Biffy Clyro og Protest the Hero.

__________________________________________

LÜT
LÜT er et rockeband fra Tromsø som på kort tid har etablert seg som et av Norges mest spennende. De har utviklet et unikt, tight og energisk liveshow, preget av et hardtslående lydbilde, store gitarer, melodiøse låter og en generell ”tøff­i­trynet”­holdning. Singelen «Du Vet Ingenting» var listet 22 uker i strekk på P3, med tung rotasjon, “BoyToy” var listet fra slipp i april til og med august og er nå listet med siste singel “Trash Gjennom”. LÜT var én av fire finalister i urørtfinalen. Bandet imponerte både Dagbladet og NRK P3 under årets by:Larm, og ble trukket frem som en av tre høydepunkter. Med over 20 jobber i løpet av sommeren og slipp av debut plata 13. oktober er bandet i toppform både på scenen og i studio.