Informasjon

 • sted

  Teglverket

 • arrangør

  Det Akademiske Kvarter

 • dato

  8. februar 2020

 • tid

  21.00 - 01:00

 • pris

  225 KJØP BILLETT

 • aldersgrense

  20 år, 18 år med studentbevis eller forhåndskjøpt billett

Datarock + Halie

8. februar kommer de til Bergen og Det Akademiske Kvarter!

#Kvarteret25 presenterer Datarock og HALIE 08.02.2020! Billetter i salg fra 06.01.20 kl 12:00.

HALIE
I 2018 samlet Halie millionvis av avspillinger på Spotify med med fire singler – inkludert feelgood-låten Youth og Not Yours som tar opp #metoo-temaet – før hun hadde rukket å fullføre skolen.

Til tross for bare fire utgitte singler er det ingen tvil at den unge pop-kometen Halie har fått oppleve stor suksess. Det norske artister bruker flere år på å oppnå kan denne 18-åringen krysse av på listen bare to år inn i artistkarrieren sin, og har allerede rukket å spille på noen av Norges største festivaler som Øyafestivalen, Bergenfest, Slottsfjell og Pstereo.

Hun blir sammenlignet med artister som Tove Lo, og Charlie XCX, samtidig fortsetter hypen rundt den unge bergensjenta i stormfart. Med solide anmeldelser entrer hun sitt EP-slipp med rak rygg. «Circling» og «Good Kids» er allerede sluppet fra EP-en, og ny singel blir sluppet over nyttår.

Datarock
Joggedresser, dansbare hits, elleville liveshow og generelt god stemning. Det er ikke rart at DATAROCK fra Bergen har vært et av landets mest populære band i snart en mannsalder.

I 2018 gave de ut “Face the Brutality”, deres første studioalbum på 9 år. Anmelderne trillet 5 av 6 i både Dagbladet, Aftenposten, Hamar Arbeiderblad, BT og GAFFA, og i utlandet høstet platen 7 av 10 i danske Diskant, 4 av 5 i Classic Pop Mag og 5 av 5 i Music News. Rask etterfulgt at “A Fool At Forty Is A Fool Indeed”, deres femte EP, i februar 2019.

Frontet av den sjeldent karismatiske vokalisten Fredrik Saroea har gutta bak monsterhits som «Fa-Fa-Fa», «Computer Camp Love» og «Give It Up» skapt store bølger, både her hjemme og ute i den store verden. Deres helt unike form for elektropop har sørget for en stadig voksende fanskare, og bandets låter har bl.a. blitt brukt i reklamer for Apple, Coca-Cola, Microsoft, Samsung og Google, i dataspill som FIFA-serien og «The Sims», samt i TV-programmer som «Workaholics» og «Vampire Diaries».

DATAROCK må også regnes som et av Norges mest internasjonalt anerkjente band. Deres 1000 konserter i 36 land inkluderer 20 turneer i USA, 8 i Australia – og konserter på festivaler som Coachella, Lollapalooza, Reading & Leeds, Summer Sonic, Hurricane, Sónar og Roskilde.

Debutalbumet “Datarock Datarock”, og “RED” ble begge Spellemansnominert, førstnevnte fikk 36. plass på NME sin liste over “årets album”. “Computer Camp Love” fikk 88. plass blant “årets låter” i Rolling Stone Magazine – samt 12. på Australias Hottest 100 – “See What I Care” ble” essential download” i SPIN Magazine – “RED” ble “critic’s choice” i The New York Times og kritikerrost i alt fra Pitchfork til NME og BBC.

I forbindelse med “Face the Brutality” ble bandet også featured i amerikanske DJ Mag, DNA i Australia, WARP og meksikanske FILTER – og det ble premierer på alt fra Lindmo og Brooklyn Vegan til den amerikanske giganten Alternative Press. Flere av låtene endte opp på vesentlige playlister internasjonalt, “Feathers & Wax” ble spilt på BBC Radio 1, Lindstrøm & Prins Thomas-remixen av “Everything” ble plukket opp av Ministry Of Sound (til selskapets nest største samleplate “Sessions: Rebirth” – ute 28. september), mens musikkvideoen til samme låt fikk rotasjon på alt fra Rage i Australia til Chanel Once i Mexico og MTV Latin America.

8.februar kommer de til Bergen og Det Akademiske Kvarter!

//

Billetter: 225kr
Dørene åpner 21:00
Aldersgrense: 20 år (18 år med studentbevis/forhåndskjøpt billett)