Praktisk informasjon

Tidspunkt
25. November 2022 kl. 17:00 - 19:30
Sted
SPEILSALEN
Arrangør
DNT ung Bergen + Bergen Natur og Ungdom

Grønn fredag 2022

DNT ung arrangerer også i år Grønn Fredag – en motpol til Black Fridays kjøpepress. Årets Grønn fredag blir et brukmarked for sports- / friluftsklær og utstyr. Vi tar i mot alt fra ullgensere til ski, snøbriller, retro anorakker og ryggsekker. Her kan du både selv levere inn til byttemarkedet, eller henge opp plagg med prislapp og VIPPS-nummer. Kom innom for et kult og sosialt event, det blir kaffe og overskuddsbakverk fra Godt Brød. Ta et steg mot grønnere friluftsliv og se om du finner turutstyret du alltid har drømt om!
 
DNT ung og POW Norge står bak Miljøvettreglene (https://www.dnt.no/miljvettreglene/) -9 enkle tips til hvordan du kan drive med friluftsliv på en mer miljøvennlig måte. Enorme mengder sports- og friluftsutstyr kastes, og vi ønsker å jobbe for langtidsbruk av alle produkter.
Fredag den 25. november inviterer vi deg derfor til å bli med til å ta vare på miljøet og gi friluftsutstyr et nytt liv!

Arrangementet finner sted i Speilsalen på Det akademiske Kvarter.Vi holder dørene åpne fra 17:00 til 19:30.
 
Du kan levere inn utstyr hele uka før arrangementet i Turbutikken i Tverrgaten 4 i Marken. Dvs. mandag 21.nov - torsdag 24.nov mellom klokka 10.00 og 16:00 mandag - onsdag og 10.00 - 18:00 torsdag. Etter stengetid på onsdag og torsdag vil det også være frivillige fra DNT ung som tar imot utstyr frem til kl 20:00. Du går da rundt bygget og ringer på på baksiden.
 
Frist for å hente utstyr som ikke ble solgt er tirsdag 29. november kl 16.00 i Tursenteret. Utstyr som blir igjen går til BUA. Hos BUA kan man låne utstyr i stedet for å kjøpe. De har som mål å få særlig unge ut i friluftslivet, men uten å øke forbruket. Barn og unge kan dermed prøve varierte former for aktivitet uten å være avhengig av foreldrenes lommebok! Mer info: https://www.bua.io/ Hvis en ønsker å gjøre rene donasjoner er det mulig å ta direkte kontakt med bua. Det er også mulig å lese seg opp på nettsiden deres, gå til: https://www.bua.io/om-oss, og les under "Søtt vårt arbeid".

Hvordan fungerer Grønn Fredag?


Konseptet fungerer som følger: Du selger utstyret ditt ved at vi klistrer en lapp på produktet med pris og ditt telefonnummer, slik at kjøperen kan vippse deg penger. Du bestemmer prisen selv. Les mer om Grønn Fredag på dnt.no/grnn-fredag 
PS. Dersom du ikke har mulighet til å komme innom turbutikken for å levere varene dine er det mulig å levere dem den 25.11 mellom kl 16 og 17 på Kvarteret før arrangementet starter

Praktisk informasjon

Tidspunkt
25. November 2022 kl. 17:00 - 19:30
Sted
SPEILSALEN
Arrangør
DNT ung Bergen + Bergen Natur og Ungdom