Praktisk informasjon

Tidspunkt
07. September 2022 kl. 19:00 - 21:00
Sted
TIVOLI
Arrangør
Bergen filmklubb
Pris
krever semestermedlemsskap (50,-) og billett (50,-)

Programslipp + A Brigther Summer day (1991)

Bergen filmklubb er endelig tilbake! Vi slipper høstprogrammet og lover en sesong med fantastiske, spennende filmopplevelser, fra minifestivaler og filmsesonger til de beste filmene du aldri har sett. På programslippet introduserer vi høstprogrammet - ta med deg en venn eller fem, plukk opp en katalog. Baren er åpen.

  • 18:00: Dørene åpner, programslipp
  • 19:00 "A Brighter Summer Day" med innledning om filmprogrammet v/ styret i Bergen filmklubb

Medlemskap høst: 50,-
Billett: 50,-

Vil du bli med i BFK? Vi forklarer hvordan du kan bli medlem eller frivillig hos oss. Bli med på den mest spennende møteplassen i byen for alle som elsker film!

Er du interessert i å bli frivillig? Slå av en prat med oss. Du finner oss i Tivoli på Kvarteret fra 18:00.

Vi starter samtidig høstsemesteret med en av samtidens aller vakreste filmer, Edward Yangs "A Brighter Summer Day".

Om A Brighter Summer Day:

Flere millioner mennesker flyktet fra det kinesiske fastlandet til Taiwan etter at det kinesiske kommunistpartiet vant borgerkrigen i 1949. Barn av denne generasjonen ble oppdratt i en atmosfære preget av uro og en usikker fremtid. Noen av de rotløse barna søkte tilhørighet og trygghet i gategjenger. Hvordan blir barn involvert i gjengvirksomhet og vold, og hvorfor er det så vanskelig å rive seg løs fra voldsspiralen?

Edward Yang utforsker ungdommenes rastløshet med et stillferdig, humanistisk og melankolsk bildespråk som gjør at filmen sitter igjen i kroppen lenge etter at lerretet blir svart. Filmen er satt til 1950 og 60-tallets Taiwan og følger Xiao Si’r, en gutt fra et middelklassehjem som sakte men sikkert blir involvert i ungdomskriminalitet. A Brighter Summer Day er et vakkert portrett av ungdom, vennskap, vold, kjærlighet og sommer.

Praktisk informasjon

Tidspunkt
07. September 2022 kl. 19:00 - 21:00
Sted
TIVOLI
Arrangør
Bergen filmklubb
Pris
krever semestermedlemsskap (50,-) og billett (50,-)