Praktisk informasjon

Tidspunkt
22. February 2024 kl. 18:00 - 19:30
Arrangør
Studentersamfunnet i Bergen
Kategorier
Debatter og foredrag
Pris
72

Svenske tilstander: rett over grensen

Norske politikere har lenge brukt nabolandet vårt som eksempel på en integrasjonspolitikk og samfunnsutvikling som har gått galt. I Sveriges største byer er nemlig skyteepisoder og bomber ikke uvanlig. 

‍Svensk politi påpeker at kriminelle nettverk i større grad rekrutterer ungdom og barn. Dette forklares av politiet med at barn er lettere å overbevise, og får ingen eller mildere straffer. Resultatet av dette er at de svenske politikerne nå diskuterer om man burde senke den kriminelle lavalderen, for å ta tak i den økende kriminaliteten. Er det faktisk en reell trussel for slik utvikling i Norge? 

‍Det svenske politiet mener at flere kriminelle nettverk også opererer i Norge. Dette kan ses i sammenheng med at voldsbølgen blant barn i Norge har skutt til himmels det siste året: en skremmende økning på hele 70%. Dette dramatiske hoppet i antall anmeldte voldshandlinger kaster et sjokkerende lys over en urovekkende utvikling som griper tak i samfunnet vårt. Blant medlemmene av Stortinget og generelt i befolkningen, vokser nå bekymringen for at svenske tilstander snart blir norske. 

‍Dette er en problematikk man burde ta tak i! Bli med 22. Februar på Det Akademiske Kvarter når Studentersamfunnet i Bergen inviterer til debatt om svenskheten i de norske tilstandene!

‍I PANELET
Ørjan Hjortland
Andre innledere annonseres fortløpende

Praktisk informasjon

Tidspunkt
22. February 2024 kl. 18:00 - 19:30
Arrangør
Studentersamfunnet i Bergen
Kategorier
Debatter og foredrag
Pris
72