Praktisk informasjon

Tidspunkt
15. September 2022 kl. 18:00 - 20:00
Sted
TIVOLI
Arrangør
Studentersamfunnet i Bergen
Pris
krever semestermedlemsskap (50,- )

Tro, håp og statsstøtte

Små og store trossamfunn mottar årlig en sum, der kirken mottar klart mest. Mens kirken fikk 4,7 milliarder kroner i 2021, ble de resterende 828 millioner kronene fordelt på de andre trossamfunnene etter medlemstall.
Human-Etisk Forbund mener at kirken bør behandles som alle andre trossamfunn og følgelig få penger på grunnlag av medlemstall. Videre mener andre at en foreldet kirke mottar et for stort stykke av “kaken” og at å vekte andre trossamfunn i større grad er nødvendig i et mer multikulturelt samfunn. På den andre siden argumenteres det for at finansieringen av kirken er viktig for å ivareta norske kirkebygg og kulturarv som kristent land.

Med store pengesummer og stor uenighet i spill reiser debatten seg om fordelingen er rettferdig begrunnet. Er fordelingen basert på rettferdige premisser, eller bør lovverket endres?

PANEL
- Halvor Nordhaug, Biskop i Bjørgvin bispedømme
- Christian Lomsdalen, Leder i Human-Etisk Forbund

MEDLEMSKAP
Det kreves medlemskap for å delta på arrangementer i regi av Studentersamfunnet i Bergen. Medlemskap får ved kjøp av billett. Som medlem får du gratis adgang på alle Studentersamfunnet ordinære arrangementer inneværende semester. Medlemskap kan kjøpes via Hoopla-lenken eller i døren ved innslipp, der det kreves at du kan fremlegge gyldig medlemsbevis.

Praktisk informasjon

Tidspunkt
15. September 2022 kl. 18:00 - 20:00
Sted
TIVOLI
Arrangør
Studentersamfunnet i Bergen
Pris
krever semestermedlemsskap (50,- )