Arrangører

Det Akademiske Kvarter huser omtrent 2000 arrangementer årlig og vi har derfor en rekke ulike arrangører innom oss hver uke. Ønsker du å arrangere hos oss kan du gå inn på rombooking siden vår for mer informasjon!

De fleste arragementene på Kvarteret blir arrangert av våre driftorganisasjoner som også er noen av Bergens beste studentorganisasjoner: Aktive Studenters Forening, Bergen Filmklubb, Bergen Realistforening, Studentteateret Immaturus og Studentersamfunnet i Bergen.

Bergen Filmklubb

Bergen filmklubb ble stiftet i 1961, og er tilsluttet Norsk filmklubbforbund (NFK, www.filmklubb.no), en sammenslutning av rundt 90 norske filmklubber. Bergen filmklubb viser film. Lange filmer, korte filmer, nye filmer, gamle filmer, fiksjonsfilmer og dokumentarfilmer. Dessuten viser vi fjernsynsserier og videokunst, samt arrangerer foredrag og kurs.

Filmklubben har de siste årene vist rundt 70 filmer i året, og med ny kinosal kommer dette tallet bare til å øke. Bergen filmklubb har delt medlemskap med Cinemateket, og der Cinematekets misjon er å presentere filmhistorien, er Filmklubben primært opptatt av det nye og ukanoniserte. Nå som vi endelig er på plass i ny sal etter fem år på Bergen kino, er det duket for en ny gullalder for byens høyst elskede filmformidler.

Studentersamfunnet

 • Emailpost@samfunnetibergen.no
 • Tlf992 49 916
 • PostStudentersamfunnet i Bergen, Pb 1811 Håkonsgaten, 5866 Bergen
 • StedFosswinckelsgate 7, 5007 Bergen

Studentersamfunnet i Bergen er Vestlandets største politisk uavhengige forum for samfunns- og kulturdebatt, og er det naturlige møtepunktet for alle engasjerte bergensere og bergensstudenter. Hver tirsdag til torsdag gjennom hele semesteret innbyr Studentersamfunnet til spennende debatter og engasjerende foredrag.

Aktive Studenters Forening

 • Emailasf@asf.uib.no
 • PostAktive Studenters Forening v/ Det Akademiske Kvarter, Pb 1822 Håkonsgaten, 5828 Bergen
 • StedFosswinckelsgate 7, 5007 Bergen

Aktive Studenters Forening er den nest eldste studentforeningen i Bergen og er kanskje en av byens mest ivrige konsertarrangører. Foreningen planlegger, booker, og bemanner konserter på Kvarteret og USF Verftet og har mellom 50 og 60 aktive medlemmer.

Vi har mange spennende undergrupper og driver med rekruttering til disse hele året. Noen av våre grupper er; booking, økonomi, presse, helhus-komité, og sosial-gruppe. Send mail til nestleder@asf.uib.no dersom du kunne tenke deg å bli med i Aktive Studenters Forening.

Immaturus

 • Emailkontakt@immaturus.no
 • Tlf55 58 99 33
 • PostStudentteateret Immaturus v/ Det Akademiske Kvarter, Pb 1822 Håkonsgaten, 5828 Bergen
 • StedFosswinckelsgate 7, 5007 Bergen

Studentteateret Immaturus ble stiftet i 1990 og har siden den gang vist seg som en viktig aktør i Bergens kulturliv. Immaturus er teater for, av og med studenter i Bergen. Det er et aktivt teater med 4-6 oppsetninger i året. Som de profesjonelle teatrene er studentteateret avhengig av en hel rekke ulike aktører for å kunne fungere. Som medlem av Studentteateret Immaturus kan man lære alt fra teknikk, regi, skuespillerkunst og sminke til organisasjonsarbeid, prosjektledelse, økonomi og delta i en rekke grupper relatert til scenekunst.

Bergen Realistforening

 • Emailstyret@rf.uib.no
 • Tlf55 58 99 36
 • PostBergen Realistforening v/ Det Akademiske Kvarter, Pb 1822 Håkonsgaten, 5828 Bergen
 • StedFosswinckelsgate 7, 5007 Bergen

Bergen Realistforening, også kjent som RF, arrangerer konserter og andre arrangementer på Kvarteret – hver torsdag! Foreningen drives av opptil 27 ildsjeler som jobber iherdig for at Bergens studenter skal få gode konsertopplevelser til en rimelig pris. Selv om vi har historisk forankring i det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, består foreningen av studenter fra de fleste fakulteter og høyskoler i Bergen.

Vi har også en flat styrestruktur, hvilket betyr at alle medlemmer har en reell påvirkningskraft på hvordan konsertprogrammet ser ut. Det gir et bredt spekter av artister og et konserttilbud for alle og enhver.