Bergen filmklubb

Bergen filmklubb (BFK) er en organisasjon som arrangerer ukentlige filmvisninger i kinosalen Tivoli på Kvarteret til en billig penge. BFK er en av driftsorganisasjonene på studentkulturhuset og får internfordeler der, selv om organisasjonen også er åpen for andre enn studenter.

Bergen filmklubb ble stiftet i 1961 og er en interesseorganisasjon for filmsjangeren i sitt opprinnelige format: storskjerm. BFK er tilsluttet Norsk filmklubbforbund (NFK) som er en sammenslutning av rundt 100 norske filmklubber.  

Visningene er ikke forbeholdt studenter - alle er velkomne! Hvert semester setter filmklubben opp et nytt program – en spennende blanding som går utenfor kinobildet som allerede finnes. Hos BFK får du sett de smalere filmene du forbanner himmelen over at aldri kom på kino, kultklassikerne du bare har sett på mamma eller pappas VHS og mesterverkene fra andre filmkulturer enn Hollywood som du ikke visste at du måtte se!

I tillegg til vanlige filmvisninger setter klubben også opp spesielle arrangementer fra tid til annet, som stumfilmer med levende musikk, filmvisninger med gjesteforelesere og filmquiz. Når de kan, glimter BFK også til med analog film.

 BFK har som formål å ivareta ikke bare filmkulturen, men også kinokulturen. Storskjermen er filmens rette format og det er i motsetning til det mange tror, ikke mulig å se film på en mobiltelefon. 

Ukentlige filmvisninger på Kvarteret, altså. Bør sees.

NETTSIDE:
EMAIL:
KONTOR:
BERGEN FILMKLUBB, GEORGERNES VERFT 12, N-5011 BERGEN
ADRESSE:
BERGEN FILMKLUBB C/O DET AKADEMISKE KVARTER, OLAV KYRRES GT. 49, 5015 BERGEN