Studinekoret Sirenene

Studinekoret Sirenene er det offisielle studinekoret ved Universitetet i Bergen, og en av brukerorganisasjonene ved Kvarteret. 

Sirenene har et bredt repertoar som spenner fra folketoner via jazzlåter til popmusikk, klassisk og en smule samtidsmusikk. Kreative sjeler i koret arrangerer gjerne sanger selv, og dette setter i aller høyeste grad særpreg på repertoaret. 

Koret ble stiftet i 1997 og har siden den gang lagt vekt på å holde et høyt musikalsk nivå. Sirenene kan skilte med flere høythengende priser fra ulike landsdekkende konkurranser,  deriblant Syng for oss (2006,  2010 og 2020) og fra norgesmesterskapet for kor (2012). Noen av bragdene har blitt fulgt opp med CD-innspilling, henholdsvis våren 2008 og høsten 2013. Under korona-pandemien jobbet Sirenene godt, og vant høsten 2020 Syng for oss for andre gang. I 2022 hadde de et etterlengtet og vel gjennomført 25-årsjubileum.

Det skjer mye i løpet av et semester for Sirenene. Både oppdrag, konserter, turer og sosiale arrangement er fast inventar. Som medlem i Sirenene er man del av et aktivt studentkulturnettverk, og ikke minst en venninnegjeng! Etter mandagsøvelsene er det fukting av stemmebåndene og sosialt samvær med “brødrekoret” Mannskoret Arme Riddere. Gjennom studentkulturarrangementene UKA/UKEN i Trondheim, Ås og Bergen knytter Sirenene også bånd til andre studentkor i Norge.