Bergen Realistforening

Bergen Realistforening (RF) er en av byens største, studentdrevne konsertarrangører. RF arrangerer både konserter og annet snadder på Kvarteret hver torsdag. Som en av driftsorganisasjonene på Kvarteret får også ASF sine frivillige internfordeler som frivillige på studentkulturhuset.

Bergen Realistforening ble startet i 1959 for å arrangere foredrag og fest for realfagsstudentene ved universitetet. Selv om organisasjonen hadde sitt utspring blant realfagsstudentene ved UiB er den i dag åpen for alle studenter.

Reisen startet i Parkveien 1 (der Studentsenteret står i dag), da den gamle studentvillaen som var på tomten skulle rives. Bergensstudentene Hulen som erstatning etter langvarig arbeid og aktivisme, og Hulen ble en berikelse for Bergens studentliv og for RF. Den gang som nå var det torsdagen som var RF sin kveld, og en rekke temakvelder ble faste og kjære konsepter slik som Ost&Vin, Bierstube og Film&Vaffel.
 
Hulens begrensning som lokale for akademisk samtale gjordeat  foredrag måtte vike til fordel for konserter, dansekvelder og etterhvert diskotek. Da planene om et felles studentkulturhus i Bergen tok form ble Realistforeningen involvert i planleggingen, og da Kvarteret åpnet i 1995 flyttet organisasjonen fra Hulen sammen med Aktive Studenters Forening (ASF). 

Som frivillig i RF kan du være med i booking, PR, sosial, økonomi eller presidentskapet, i tillegg til å arbeide ved arrangementene våres. Styret I RF er flatt, som vil si at alle medlemmer vekter likt i å påvirke hvordan RF som organisasjon opererer.

I dag har RF utelukkende fokus på musikk og kultur i sitt program. Hver torsdag tilbys kulturopplevelser rettet mot -men ikke eksklusivt - studenter for en rimelig penge. RF har 3 konsepter: 
 
Torsdagskonsert: Kjente artister fra inn og utland står på scenen i Teglverket - Kvarterets største konsertscene.
Up&Coming: Utvalgte torsdager får Bergens nyoppstartede og ukjente band og artister får sjansen til å spille i Teglverket. Gratis inngang.
Helhus: RF arrangerer Kvarterets lørdagskonsept en til to ganger i mnd, hvor huset fylles med konserter og arrangementer. Flere av RFs Helhus har temaer som for eksempel St. Patrick’s, Halloween eller Julehelhus.

NETTSIDE:
EPOST:
TLF:
55 58 99 36
POST:
BERGEN REALISTFORENING V/ DET AKADEMISKE KVARTER, PB 1822 HÅKONSGATEN, 5828 BERGEN
ADRESSE:
FOSSWINCKELSGATE 7, 5007 BERGEN