Om Kvarteret

Kvarteret er studentenes kulturhus i Bergen og din billett til en bedre studiehverdag!

Kvarteret ble åpnet av Kronprins Haakon 22. februar 1995. Navnet “Det Akademiske Kvarter” spiller på en tradisjon om at akademikere hadde et kvarter over oppsatt tid til å møte “presist”. I samme tradisjon var det tidligere slik at alle klokkeslett til forelesninger ved norske universiteter var satt et kvarter før selve forelesningen. Av denne grunn har en alltid et kvarter ekstra til for å treffe venner og venninner på Kvarteret.

Studentkulturhuset går over tre etasjer, huser omtrent 2200 arrangementer årlig og har etter en omfattende ombygging mellom 2007-2010 utvidet kapasitet til 1500 besøkende. Huset har flere barer og lokaler som daglig brukes til ulike debatter, konserter og arrangementer. Kvarteret er rullestolvennlig og har heis til alle etasjer i bygget.

Frivilligheten

Huset drives av et par hundre frivillige som jobber for å gjøre studenttilværelsen i Bergen bedre.

Vi er stolte over å tilby et bredt utvalg arrangementer årlig, et godt sosialt arbeidsmiljø og en av Bergens beste atmosfærer. For å gjøre dette jobber vi tett sammen med en rekke arrangører, men spesielt med våre driftsorganisasjoner Aktive Studenters Forening, Bergen Filmklubb, Bergen Realistforening, Studentteateret Immaturus og Studentersamfunnet i Bergen. 

Som frivillig på Kvarteret får du et stort sosialt nettverk, god arbeidserfaring og flere interngoder som rabatt på mat og drikke og gratis inngang til flere arrangement. I tillegg får du ta del i ulike sosiale arrangement, som for eksempel fester, julebord og hyttetur. Du kan lese mer om gruppene på blifrivillig.no

SKiBAS

Kvarteret drives av frivillige til hverdags, men selve eiendommen forvaltes som et aksjeselskap.

Studentkulturhuset i Bergen AS (SKiBAS) ble stiftet 23. januar 1995 og har sitt sete i Bergen. Selskapet forvalter Olav Kyrres gate 49 til bruk som studentenes kulturhus på vegne av eierne.


Daglig ledelse i SKiBAS er sammenfallende med Kvarterstyret i tillegg til Kvarterets administrative leder. Eierskap i selskapet er fordelt likt mellom Kvarteret selv, Sammen - studentsamskipnaden på vestlandet og Universitet i Bergen. Leder av Kvarterstyret blir konstituert som daglig leder av SKiBAS.

SKiBAS står for ansettelse til de få, lønnede stillingene ved Kvarteret. Dette skjer etter innstilling fra Kvarteret selv. Det finnes kun tre fulltidslønnede ved studentkulturhuset. Disse er henholdsvis administrativ leder, kjøkkensjef og teknisk sjef. Utover dette har huset en håndfull deltidsansatte i skiftbaserte stillinger som driftsledere. 

Offentlige filer