Om Kvarteret

Kvarteret er studentenes kulturhus i Bergen og din billett til en bedre studiehverdag!

Huset drives av et par hundre frivillige som jobber for å gjøre studenttilværelsen i Bergen bedre. Vi er stolte over å tilby et bredt utvalg arrangementer årlig, et godt sosialt arbeidsmiljø og en av Bergens beste atmosfærer. For å gjøre dette jobber vi tett sammen med en rekke arrangører, men spesielt med våre driftsorganisasjoner Aktive Studenters Forening, Bergen Filmklubb, Bergen Realistforening, Studentteateret Immaturus og Studentersamfunnet i Bergen. 

Kvarteret ble åpnet av Kronprins Haakon 22. februar 1995. Navnet “Det Akademiske Kvarter” spiller på en tradisjon om at akademikere hadde et kvarter over oppsatt tid til å møte “presist”. I samme tradisjon var det tidligere slik at alle klokkeslett til forelesninger ved norske universiteter var satt et kvarter før selve forelesningen. Av denne grunn har en alltid et kvarter ekstra til for å treffe venner og venninner på Kvarteret.

Studentkulturhuset går over tre etasjer, huser omtrent 2200 arrangementer årlig og har etter en omfattende ombygging mellom 2007-2010 utvidet kapasitet til 1500 besøkende. Huset har flere barer og lokaler som daglig brukes til ulike debatter, konserter og arrangementer.
Kvarteret er rullestolvennlig og har heis til alle etasjer i bygget.

Som frivillig på Kvarteret får du et stort sosialt nettverk, god arbeidserfaring og flere interngoder som rabatt på mat og drikke og gratis inngang til flere arrangement. I tillegg får du ta del i ulike sosiale arrangement, som for eksempel fester, julebord og hyttetur. Mer informasjon om de ulike gruppene kan man finne her.

Offentlige filer